Матевски за ТВ 24: Црква која решава црковен спор не одговара пред никого

Професорот на УКИМ Зоран Матевски во емисијата 24 анализа смета дека не може да зборуваме за предавство или патриотизам зошто државите се секуларни.

- Црква која решава црковен спор не одговара пред никого освен ред самата себе. Може да одговара ако се работи за секс или педофили скандали, мито корупција. Не можете да барате одговорност да барате од нив за нешто што е црковно. Молчат зошто сметаат дека ќе кажат кога ќе имаат нешто да кажат. Немаат право ниту верниците да бараат објаснување од црквата. - вели Матевски.