Мартенс: Коронавирусот ќе има делумно влијание на македонското стопанството, но ќе се опорави брзо
Foto

Мартенс: Коронавирусот ќе има делумно влијание на македонското стопанството, но ќе се опорави брзо

Паниката, но и застојот на одредени економски текови поради корона вирусот веќе се одразуваат негативно. Во светот цената на нафтата паѓа, на златото расте. Во земјава цените на безара утрината повторно се намалија. Странските инвеститори во земјава повикуваат на смиренст со проценка дека застојот ќе се надмине за врз и краток рок.

0 Коментари

Остави коментари