Марковски: Коронавирус не е опасна болест

„Организмот не се бори сериозно со коронавирусите. Серолошките тестови се подобри за разлика од ПЦР тестовите, поефикасни се. Тие тестови кажуваат дејка вирусот влегол во организмот, се заштитил. ПЦР тестовите не кажуваат дека вирусот влегол во организмот. 73 милијарди се во прашање само за тестовите, некој си го форсира својот производ, прашање е дали ќе му се верува на овој производ, а ние не го проверивме производот. Не се работи за опасна вирусна инфекција, реалната бројка што умреле од Ковид е 100 до 200.000 луѓе. Не е опасна болест. Не сме во паника, во хаос сме, науката не се почитува. По економските последици ова е најголемата војна што ни се случила“ рече инфектологот д-р Вело Марковски во Студио 10 за ТВ24.