Марковска: Проблемите во Собранието се решаваат со дебата

Проблемите во Собранието се решаваат со дебата, за тоа се избрани пратениците – вели за тв 24 поранешната пратеничка Ѓулистана Марковска. Според неа борејќи се за својата кауза партиите  ги надминуваат нормите на  нормален политички разговор, ниту едниту ниту други ќе се  убедат  во своите ставови и гледишта.