Мамини синови

Серијата во 42 епизоди го следи заедничкиот живот на мајката Розалија Роса Поповиќ, која целосно се менува во староста, и нејзиниот возрасен син, Милентие-Бебе. Постариот син, Миша, по непишано правило, дополнтелно ја комплицира ситуацијата, иако се дри настра од сите кавги меѓу братот и мајката. Во оваа игра, секој има цел, но едно е јасно - нема победник, особено кога стаува збор за кавги. Роза не може без синот Бебе, Бебе не може без мама, а Миша едноставно нема време за двајцата. Во овој маѓепсан семеен круг, преку комични ситуации забележуваме дека родителот се однесува како камептн на семејниот број и постојано го менува кормилото во насока која Бебе најмалку му одговар. Она што е сигурно е дека не е лесно да се најде жена кога живееш со мајка која се однесува како тинејџер.

Еден ден, Бебе ја сметува мајка му во дом за стари лица. Меѓутоа, поради лошата храна, Роса прави бунт во домот од каде ја исфрлаат и та се враќ назад кај синот. Но, се враќа во најнезгодната ситуација кога тој е со девојка му.