Малески за 24 анализа: Формулацијата за Македонија ќе биде компромис меѓу Меркел и Макрон
Foto

Малески за 24 анализа: Формулацијата за Македонија ќе биде компромис меѓу Меркел и Макрон

Огнен Малески, поранешниот амабасадор во Виена во вечерапното гостување во 24 анализа, верува дека ќе добиеме некој заклучок кој ќе ги валоризира напорите кои беа вложени и постигнатите резултати, можеби без точен датум, а со нагласување на некоја рамка.

Зад Македонија застанале сите држави освен една и оптимизмот го темелевме врз основа на позитивните сигнали што ги добивавме во последните месеци, до пред самиот Самит.

„Подобра варијата е ако успеат да се договорат за датум, но за ЕУ е вообичаено кога нема консензус да има компромис, за да се зачува образот на Франција.

0 Коментари

Остави коментари