Макрон пред ЕП: Европа не може да му сврти грб на Западен Балкан
Foto

Макрон пред ЕП: Европа не може да му сврти грб на Западен Балкан

Претседателот на Франција, Емануел Макрон, во обраќањето пред Европскиот парламент во Стразбур каде го претстави француското шестмесечно претседавање со ЕУ, порача дека Унијата треба да ги преиспита односите со земјите од Западен Балкан и треба да се понудат искрени перспективи за членство во европското семејство. Европа вели Макрон  не може да му сврти грб на Западен Балкан.

 

0 Коментари

Остави коментари