Макрадули за ТВ 24: На оваа држава заради стабилност и треба СДСМ заради евроатланска интеграција

Jани Макрадули, долгогодишен пратеник и член на СДСМ, сега директор на Македонски пошти во емисијата 24 анализа истакна дека парламентарното мнозинство е стабилно и следен чекор е избор на претседател на партијата.

- Разговорите и пораките иако се незавршени зборуваат дека ќе има стабилно мнозинство. Ќе има нов претседател по оставката на Заев и избор на мандатар. На оваа држава заради стабилноста и и треба како континуитет како водилка СДСМ кој ќе го продолжи правецот на евроатланска интеграција и едно општество за сите. - рече Макрадурли.