Македонски народен театар: Смртната казна како вечна морална дилема
Foto

Македонски народен театар: Смртната казна како вечна морална дилема

Современ, силен и актуелен проблем е текстот на првата премиера за оваа сезона во Македонскиот народен театар.

Смртната казна како вечна морална дилема, која сеуште целосно не е искоренета во светски рамки, обработена низ текстот на Мартин Мекдона, работена под  палка на еден од најбараните европски режисери, Бугаринот Јавор Грдев, македонската публика ќе може да ја погледне веќе од вторник.

0 Коментари

Остави коментари