Македонски каратисти викендов ќе учествуваат на Европскиот ИТКФ/ЈКА куп во Србија

Македонската репрезентација во традиционално карате викендов ќе учествува на ИТКФ/ЈКА Европски куп кој ќе се одржи во Крушевац, Србија. 

За Македонската репрезентација ќе настапат вкупно 20 натпреварувачи: Камелија Недев, Матеј Мангаровски, Ива Ромевска, Бојан Богдановиќ, Филип Недев, Софија Јарчевска,  Лука Крстевски, Дамјан Трајковски, Дамјан Раевски, Георги Кокорманов, Војдан Паламидовски, Максим Поп Трпев, Марко Илиевски, Драган Дангов, Теодор Трпков, Лука Билбилов, Тадеј Недев, Срна Вапски, Ива Спасеновска и Александар Зафировски. 

МТКФ ќе има претставници во сениорска, јуниорска, кадетска и детска конкуренција.

Учество на турнирот имаат пријавено над 600 каратисти од цела Европа. 

Помеѓу судиите се и Македонците: Дејан Недев, Аљоша Недев, Јадранка Недева, Елена Васиљевиќ и Марија Поп Трпева.