Македонија напредна за еден поен на листата на „Фридом хаус“

Македонија напредна за еден поен во најновото рангирање на „Фридом хаус“, но и понатаму останува во групата „делумно слободни“ држави.

Со 68 од можни 100 поени на ранг-листата Македонија и натаму се смета за „делумно слободна“ држава.