МАКЕДОНИЈА ЈА ПОЗДРАВИ РАТИФИКАЦИЈАТА НА ПРОТОКОЛОТ ЗА НАТО ВО САД

По вчерашната ратификација на членството на Македонија во НАТО, од страна на Соединетите Американски Држави, денес одлуката ја поздрави министерката за одбрана радмила шеќеринска.. Сад вчера со огромно мнозинство, 91 глас за и само 2 против, го ратификуваше протоколот за пристапување на Република Северна Македонија во НАТО. Преостануваат уште ратификации од 4 земји членки, до официјално пристапување во НАТО.