Македонија е со највисоката стапка на смртност од КОВИД-19 во регионот, според бројот на жители
Foto

Македонија е со највисоката стапка на смртност од КОВИД-19 во регионот, според бројот на жители

Во екот на пандемијата, граѓаните во трка за вакцините за сезонскиот грип. Матичните на првиот фронт во очите на пациентите. Ситуацијата е сериозна и критична, а мерките се надградуваат постојано. Но, дали вродуваат со плод, имајќи ги предвид посочувањата на властите дека граѓаните не ја сфаќале сериозно коронакризата? Македонија е со највисоката стапка на смртност од КОВИД-19 во регионот, според бројот на жители. Медицинските работници не се имуни и бројките на заболени и кај нив растат.

Наш гостин за овие теми ни е д-р Ненад Лазаров.

0 Коментари

Остави коментари