Македонија чека конечно позитивна одлука за ЕУ - дали ќе ја дочека?
Foto

Македонија чека конечно позитивна одлука за ЕУ - дали ќе ја дочека?

Последиците од француската шлаканица на внатрешен план – деновиве ескалираат на политичката сцена – а игрите на нерви како се приближува изборниот ден се интензивираат. Колку договорениот 12. април всушност не е договорен, дали викенд консултациите меѓу Зоран Заев и Христијан Мицкоски ќе ја расчистат магливата политичка слика. Во предизборието реформите ставени на „стенд бај“ – додека Брисел будно ја следи Македонија. Политички драматична година – која ќе продолжи во следната во која Македонија чека конечно позитивна одлука за ЕУ - дали ќе ја дочека ќе зависи од многу фактори, меѓу кои и чист изборен ден. Ја завршува ли земјава годината позрела или, пак, детските болести никако да се прележат?

Дебатираат Андреј Жерновски - заменик министер за надворешни работи и Тимчо Муцунски – секретар за меѓународна соработка на ВМРО-ДПМНЕ.

0 Коментари

Остави коментари