Мајка на мачињата

Посрамотен лекар за плодност води клиничко испитување во кое четири жени раѓаат мачиња. Д-р Вилијам Хан, срамен, но љубезен лекар за плодност, тргнува на револуционерно клиничко испитување во кое четири жени раѓаат мачиња! Бременоста мора да остане тајна за време на проектот. Но, кога д-р Тереза ​​Мекензи се враќа во животот на д-р Хан и се приклучува на клиничкиот тим, сè е загрозено. Нејзиниот љубоморен поранешен сопруг ја демне клиниката, сакајќи да го разоткрие судењето и да го уништи животот на доктор Хан...повторно. Сега д-р Хан мора да го открие своето минато, да се расчисти со чувствата кон Тереза ​​и да побара помош од неговите четири мамички мачки ако сака на јавноста да и ги претстави првите вистински хипоалергични мачки во светот.