Мајами со изменета патека се надева на трка во Формула 1
Foto

Мајами со изменета патека се надева на трка во Формула 1

Организаторите на Формула 1 трката  во Мајами презентираа ажурирана верзија на конфигурацијата на патеката. Некои промени беа направени во изгледот на патеката, поради протестите на локалните жители.

Исто така, се предвидува петочните тренинзи да започнат порано од 15 часот по локално време, за да не се мешаат учениците од училиштата.

Организаторите на Гран при Мајами се надеваат дека првата трка ќе се одржи во 2021 година. Во исто време, градската комисија допрва треба да гласа и да одобри одржување на трката.

0 Коментари

Остави коментари