Лукаревска: Согласно новиот Буџет, во 2021. ќе имаме 9% плус за сите даноци
Foto

Лукаревска: Согласно новиот Буџет, во 2021. ќе имаме 9% плус за сите даноци

„Во октомври имаме натфрлање на планот за наплатата на приходите. За ноември досега имаме зголемување кај данокот на добивка, на личен доход и намалување на ДДВ. 700 милиони имаме вратено повеќе поврат во овој период сега, во споредба со периодот лани. Согласно новиот Буџет, имаме 9% плус кај сите даноци, наша обврска ќе биде идната година да собереме 84 милијарди денари даночен приход. Сметаме дека оваа проекција ќе успееме да ја реализираме, но ќе треба да го следиме и трендот во регионот. Ова  е за нас оптимистичко гледање, првото тромесечие на 2021 ќе биде репер за се останато“ - вели Сања Лукаревска, директорка на УЈП во Студио 10 на ТВ24.

0 Коментари

Остави коментари