Лукаревска: Нови 306 работодавачи ја злоупотребиле финансиската поддршка за исплата на плати
Foto

Лукаревска: Нови 306 работодавачи ја злоупотребиле финансиската поддршка за исплата на плати

Уште 306 работодавачи ја злоупотребиле финансиската поддршка за исплата на плати за месец декември, обелодени директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска. 

Работодавачите кои не ја исплатиле платата, добиле опомена, а по рокот, ќе следува блокада на сметките и пренос на сметките на вработените лица. Најголема злоупотреба е забележана во дејностите трговија на мало, угостителство и градежништво.

0 Коментари

Остави коментари