Лосон за Трилинг: Неодговорно е јавно да тврдите дека сте за членство во НАТО и ЕУ, а да сте против компромисните решенија со Атина и Софија

Македонските политички  партии кои претендираат да дојдат на власт мора да ги почитуваат Преспанскиот и договорот со Бугарија. 

Неодговорно е јавно да тврдите дека сте за членство во НАТО и ЕУ, а да сте против компромисните решенија со Атина и Софија, оценува британскиот амбасадор  Метју  Лосон.  Британскиот амбасадор во интервју за магазинот Трилинг со став  "Игнорирање или поништување на меѓународни договори ќе бидат на штетата на државата  затоа политичките партии треба да внимаваат на реториката и ветувања кои ги даваат пред граѓаните.