Лошиот поручник

Откако ги оставa своите два мали сина во католичкото училиште, неименуван полициски поручник на Њујоршката полиција зема кокаин и вози до местото на двојното убиство на плоштадот Унион. Поручникот наоѓа дилер на дрога и му дава вреќа со дрога од местото на злосторството, пушејќи крек за време на размената; дилерот му ветува дека ќе му ги даде парите што ги заработува од продажбата на дрогата за неколку дена. Во еден стан, поручникот се опива и влегува во тројка со две жени. Во меѓувреме, една калуѓерка е силувана во црква од двајца млади хаубари.