Лондон

Во Лондон во седумдесеттите, четиринаесетгодишно момче преку мајка му дознава за групата Клеш. Неговиот живот се менува засекогаш. Во Англија во 1979 година, невработеноста особено ги погоди работниците кои живеат во предградијата на Лондон. Додека неговото семејство се обидува да врзе крај со крај, четиринаесетгодишниот Шеј Бејкер мора брзо да порасне и да се грижи за својата помлада сестра Алис. Еден ден, Шеј добива пакет од мајката која ги напуштила. Слободниот дух Сандрин одамна замина за да ги оствари своите соништа и да стане пејачка. Пакетот содржел касета со најновата музика од Лондон. Шеј е фасциниран од суровата енергија на „White Riot“ на The Clash, која му брмчи во ушите, му ги проширува хоризонтите и го принудува целосно да и се предаде на музиката, додека неговите обврски не го вратат во реалноста.