“Левица“ ќе организира протест за поддршка на Алабаковски

Случајот со Слабакоски предизвика бурни реакции во јавноста. Се огласија и дел од партиите. Од левица најавуваат протест во Битола за поддршка на Алабакоски.

Од ВМРО-ДПМНЕ велат дека  не поддржуваат никаков вид на насилство но водено потенциираат дека „инцидентот во Битола е реакција на акцијата на власта поврзана со распродавањето на државните и национални интреси.“