Левица го објави референдумското прашање

Дали сте за продолжување на преговорите со ЕУ, со прифаќање на собраниските заклучоци – Левица го формулира референдумскот прашање. Партијата смета дека со ова прашање, е практично невозможно формално-правно да се одбие иницијативата.. 

За разлика од ВМРО-ДПМНЕ, Левица нема директно да го „напаѓа“ договорот со Бугарија, туку заклучоците. 

Иницијативата на ВМРО-ДПМНЕ, собранискиот спикер Џафери ја отфрли со образложение дека таа не е во согласност со Уставот.