Лепавцов за 24 анализа: Веројатно ќе има некоја фраза за Македонија како утешителна награда што нема датум
Foto

Лепавцов за 24 анализа: Веројатно ќе има некоја фраза за Македонија како утешителна награда што нема датум

Поранешниот амбасадор во ЕУ, Андреј Лепавцов верува дека Франција заедно со другите земји ќе ја поддржи Македонија за добивање на датум за почеток на преговорите за влез во ЕУ, но може сега и не е моментот за тоа. Тој е оптимист бидејќи Македонија има голема поддршка, но сепак се рабти за еден долг пат и ги посочи Србија и црна Гора како пример за тоа.

Ќе има некаков обид за се даде некаква најава за нешто следната година. Во дипломатијата има такви фрази. Тие зборови ќе бидат употребени. Очигледно е дека Албанија не доби поддршка од повеќето земјикако Македонија - истална Лепавцев.

0 Коментари

Остави коментари