Леклер: Нема потреба да се бараат изговори за грешките
Foto

Леклер: Нема потреба да се бараат изговори за грешките

Пилотот на Ферари, Шарл Леклер смета дека не треба да се бара оправдување за грешките во текот на сезоната. Според него, треба да се работи на подобрување на резултатите во иднина.

„Знам дека некои луѓе понекогаш се обидуваат да најдат изговори за своите грешки. Јас не сум таков. Подобро е да се фоксуираме на работ, отколку да се обидуавме да бараме изговори. Треба да се анализираат грешката и се биде искрен кон себе. Не се срамам да зборувам за моите грешки. Тие се очигледни и нема смисла да се бара изговор“ - изјави Леклер.

Тој додава дека ќе извлече поука од минатите трки и ќе се обиде да се поправи до крајот на сезоната.

0 Коментари

Остави коментари