Легализација на дивоградби - помош за сиромашните или амнестија за урбаниот криминал?

Легализација на дивоградби - помош за сиромашните или амнестија за урбаниот криминал Пендаровски стави вето на законот - се коси со Уставот. Дали власта ќе посегне по измени? Од  хотели, станбени згради, хациенди во национални паркови до гаражи и куќи - кој се и што ќе може да легализира?

Гостуваа: Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, Мишко Ралев декан на Факултетот за архитектура при универзитетот „Американ колеџ“, Константин Георгиевски градоначалник на Охрид и Валентин Груевски - советник од ЛДП во општина Битола.