Леден дожд во Русија

Најмалку 150.000 луѓе денеска останаа вез вода и електирчна енергија на Далекиот исток на Русија и во главниот град Владивосток, после замрзнатиот дожд. Локалните власти прогласија вонредна состојба.

„Ледениот“ дожд кој го погоди владивосток и регионот ги „окова“ каблите и дрвјата со мраз со дебелина од 12 милиметри.