Лажните вести во најголем дел се производ на политичката пропаганда
Foto

Лажните вести во најголем дел се производ на политичката пропаганда

Лажните вести во најголем дел се производ на политичката пропагандна индустрија, но од друга страна во голем дел и медиумите се тие кои допринесуваат за нивно проширување, за порачаа новинарите и познавачите на оваа проблематика на денешната панел дискусијата „Сите тајни на лажните вести“ организирана од универзитетот „Американ колеџ“.

0 Коментари

Остави коментари