Лавров: Русија и САД да отфрлат можност за нуклеарна војна
Foto

Лавров: Русија и САД да отфрлат можност за нуклеарна војна

Претседателите на Русија и САД, Владимир Путин и Доналд Трамп, би требало заедно да изнесат став дека користење нуклеарно оружје е неприфатливо, изјави рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров.

– Од политичка перспектива, од најголема важност е Русија и САД да го смират светот со тоа што ќе издадат заедничко соопштение на највисоко ниво со кое ќе порачаат дека нема победник во нуклеарна војна, и оти таа е неприфатлива, рече Лавров.

0 Коментари

Остави коментари