Лавров: Односите меѓу Русија и Западот повеќе нема да бидат исти

Рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров предупреди дека односите меѓу Русија и Западот веќе нема да бидат исти и дека во блиска иднина нема да може да се обнови соработката во однос на безбедносните прашања.

Американскиот претседател Џо Бајден ја покрена можноста за разговори со рускиот претседател Владимир Путин за преговарање за завршување на војната на Москва против Украина, но рече дека допрва треба да види подготвеност и интерес од страна на Путин да ја запре неговата 10-месечна инвазија.