Куманово - град на културата за 2019 година
Foto

Куманово - град на културата за 2019 година

На одбележувањето на јубилејот од пет века постоење, Куманово ја доби титулата за национална престолнина на културата. Градоначалникот Максим Димитриевски се заблагодари на надлежните институции, но најави дека за Општината да може достоинствено да го одбележи овој јубилеј ќе испрати дополнителни барања до Владата, бидејќи потенцира дека Куманово е во тешка финансиска состојба.

0 Коментари

Остави коментари