Културата во криза
Foto

Културата во криза

Културата во криза - замрзнати парите за проекти од 2020, заради финансиски сомнежи за злоупотреби од времето на поранешниот министер Хисни.

Партизацијата ги јаде своите деца- се кренаа уметниците против назначувањето на професор по физичко за директор на центарот за култура во Струмица.

Ова се темите во вечерашното интервју на Биљана Секуловска со Искра Гешоска пионер на независната културна сцена и советничка за култура на претседателот Пендаровски.

Интервју  со Искра Гешоска пионер на независната културна сцена и советничка за култура на претседателот Пендаровски.

0 Коментари

Остави коментари