Кулоглу за Тв 24: Макрон покажал дека не се грижи за Балканот, туку само за договорот со Германија
Foto

Кулоглу за Тв 24: Макрон покажал дека не се грижи за Балканот, туку само за договорот со Германија

Дали Заев ќе ја плати политичката цена како Ципрас?

Грчкиот европратеник Стелиос Кулоглу во интервју за Телевизија 24 вели дека Преспанскиот договор бил храбар договор. Повикува на смиреност кај македонските граѓани, сметајки дека ситуацијата во Европа ќе се смени, а она што е најдобро е во наредниот период да се оддели пакетот Македонија–Албанија.

Европратеникот смета дека со ставањето вето, Макрон покажал дека не се грижи за Балканот, туку само за договорот со Германија.

0 Коментари

Остави коментари