Крмов за ТВ 24: Никаде во Рамковниот договор или Уставот на стои дека етнички знак треба да има функцијата претседател на Собранието

Борислав Крмов од Левица во емисијата 24 анализа рече дека ДУИ апсолутно треба да оди во опозиција. Требаше и порано да отиде.

- Ова се закани  и тоа е типичен манир на олитичари од албанското малцинство, ако нешто не им е по кеиф, за мир во куќа да се закануваат. Ми падна во очи наводното застапување на ДУИ на Турците, Бошњаците и Ромите и тоа е една перфидна лага со прибирање на пајтон партии што порано биле членки на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, сега тој тврди дека и тиер се изневерени. Ние со еден Турчин и Ром многу повеќе се застапуваме  правата на тие заедници. Никаде во Рамковниот договор или Уставот на стои дека етнички знак треба да има функцијата претседател на Собранието. До кога ќе живееме во страв за тоа мир во куќа? - рече Крмов.