Крадецот од Багдад

Откако бил измамен и избркан од Багдад од страна на злобниот Џафар, кралот Ахмад ги здружува силите со крадецот Абу за да го врати својот престол, градот и принцезата што ја сака. Во Багдад, новиот млад султан Ахмад е заинтересиран за однесувањето на својот народ. Големиот везир Џафар го убедува Ахмад да оди низ градот преправен во цивил за подобро да го запознае својот народ. Потоа ја презема должноста кажувајќи им на жителите дека Ахмад е мртов и испраќа војска да го уапси султанот. Ахмад се спријателува со младиот крадец Абу, кој му помага да избега од затвор. Тие одат во Басра и планираат да ја напуштат земјата со Синбад. Меѓутоа, Ахмад ја здогледува убавата принцеза и двајцата се заљубуваат еден во друг. Но, и Џафар оди во Басра за да ја запроси принцезата.