Ковачки за ТВ 24: Договорот за добрососедство е изворот на сите сегашни проблеми со Бугарија

Драги Ковачевски од ВМРО-ДПМНЕ во емисијата 24 анализа рече дека Договорот за добрососедство е изворот на сите сегашни проблеми со Бугарија, Заев тогаш не убедувал дека сите проблеми со соседите се затворени.

- Гледаме дека не се затворени туку добивме и вето. Тоа вето дојде како резултат на ставањето на историјата во едно правно-политичка форма во ртамка каде историјата доби легалитет и сега да се преговара за историјата, што од наша гледна точка не треба да биде. Проблемот лежи во историјата на македонскиот народ, во неговата етногенеза и историјата и тоа е најгоемиот роблем што го остави Заев на Ковачевски. Владата се залепи на бугарската страгетија и ние немаме наша стратегија за преговорите со Бугарија. - рече Ковачки.