Ковачевски во Белград

На церемонија со највисоки државни и воени почести претседателот на владата Димитар Ковачевски  во Белград Беше пречекан од премиерката на  СРбија ана брнабиЌ и од српскиот претседател Вучиќ.

Двете страни заклучија дека меѓусебната соработка била клучот без проблеми да се помине енергетската и економската криза.