Ковачевски: Не можеме да ја намалиме цената што му ја дадовме на универзалниот снабдувач - нема да опстоиме
Foto

Ковачевски: Не можеме да ја намалиме цената што му ја дадовме на универзалниот снабдувач - нема да опстоиме

Со цената што ја му ја дадовме на универзалниот снабдувач се доведовме на раб на опстојување и никако не можеме да ја намалиме зашто во таков случај ќе трпиме сериозни загуби и тоа ќе се рефлектира во наредните три, пет или повеќе години, изјави денеска генералниот директор на АД ЕСМ, Васко Ковачевски.

Според него, на јавната постапка на ЕВН Хоум, АД ЕСМ понудила цена од 38,80 евра за мегават час што на крајот од годината ќе донесе профит од само 547.000 евра.

 

0 Коментари

Остави коментари