Ковачевски: Македонија ќе биде рамноправна членка на ЕУ имаме јасна визија за државата

Македонија ќе биде рамноправна членка на ЕУ, просперитетна и економски стабилна држава – порача вечерва на конгресот на СДСМ лидерот на СДСМ Димитар Ковачевски. Тој побара и поддршка за неговите листи, но не кажа како одговор на дел од реакциите кои ги имале неговите сопартијци. Ковачевски ја претстави програмата на партијата  и ги повика сопартијците да гласаат за листите кои, како што веќе објавивме, ќе ги предводат – тој, Спасовски, Лукаревска, Филипче, Митрески и Петровска – според информациите најмногу забелешки имало за ИЕ1 – каде  ги нема Богоев, Зечевиќ, Мадиќ, Шилегов, Бајдевски, Калевска Ванчева...