Костадинов: Дддв-то за електричната енергија намалено од 18 на 5%, ги заштитивме семејните буџети

Усвоените  измени и дополнувањата на законот за додадена вредност, со што ддв-то  за електрична енергија се намалува од 18 на 5 отсто ќе спречи  поскапување на цената на електрична енергија за домаќинствата - вели портпаролот и пратеник на СДСМ, Костадин Костадинов.

Според него на овој начин се штитат  семејните буџети на граѓаните.