„Конопфест 2019“ за легализација на канабисот под мотото „Билка што живот значи“
Foto

„Конопфест 2019“ за легализација на канабисот под мотото „Билка што живот значи“

Симболично во 4 и 20 часот попладнево се одржува годинашново издание на Конопфест под слогамот билка што живот значи. Здружението за канабис и зелени политики билка за прв пат годинава ја вклучи и Универзална сала од Скопје. Поддршка за овој фестивал кој има за цел покренување на свеста од потребата за легализација на канабисот во земјава дојде од повеќе невладини и приватни бизниси. Фестивалот ќе трае до 1 часот по полноќ..

0 Коментари

Остави коментари