Коњановски за ТВ 24: Миграциониот бран не ја одмина ниту Битола

Градоначалникот на Битола Тони Коњановски во емисијата 24 анализа рече дека ниту Битола не го одмина миграциониот бран.

- Традивијата од овој крај е од после Втората светска војна. Годинава се запошани 800 првачиња и во споредба со минатат година, малку бројот е зголемен. Бранот не ја одмина Битола, но правиме се да го направиме градот да живее како што треба и младите да останат тука. - рече Коњановски.