Конче и Дорјан бараат помош за развој на доброволното пожарникарство

Поголема поддршка од државата за да заживее и развива доброволното пожарникарство во места за кои што професионалните противпожарни единици им треба време да интервенираат.  

Ова е пораката од двете волонтерски друштва од Конче и Дојран кои кубурат со опрема, а се први при појава на пожари во нивните општини.