Концерт на „Ад Либитум“ во Музејот на македонската борба
Foto

Концерт на „Ад Либитум“ во Музејот на македонската борба

На програмата на фестивалот „Златна лира“ во Музејот на македонската борба, вечер со почеток од 20 часот е концертот на триото „Ад Либитум“ во состав на Силвана Чулева Атанасова – флејта, Лазар Соколов – кларинет и алт саксофон и Емилија Кабранова Филипова – пијано.

Како што информираат од Сојузот на музичките уметници на Македонија – СМУМ, на програмата се дела од Адриен Алберт, Чарлс Коехлин, Чик Кореа, Хауард Блејк и Расел Петерсон.

Триото е формирано во 2015 година, а во својот широк репертоар составот има композиции од сите музички епохи, оригинални композиции, транскрипции, обработки, модерни и современи композиции.

0 Коментари

Остави коментари