Комета

Џастин Лонг и Еми Росум се љубовници, чија врска цвета и се расплетува во текот на шест години во мистериозна романса. Кога случајната средба ќе ги спои циничниот Дејл и итрата Кимберли доаѓа до бурна љубовна врска која се развива како загатка. Додека филмот цик-цак напред-назад во времето - од метеорски дожд во Лос Анџелес, до средба во хотелска соба во Париз, до судбоносен телефонски повик - се формира незаборавен портрет на врска.