Колозова за тв 24: За решавање на спорот треба да се има политичка волја

Македонско-бугарскиот спор, на маса на дебата на меѓународно проминентни научници - како да се разреши? Какви компромиси да се направат? Како политичарите да се потрпат врз научната мисла? За аргументите  со проф.Катерина Колозова која беше дел од оваа конференција