Колку ветувањата за европска кампања ќе резултираат на дело?
Foto

Колку ветувањата за европска кампања ќе резултираат на дело?

Судбината на СЈО во рацете на партиите – ќе преживее ли Катица Јанева, но и дали ќе преживеат нејзините истраги. Опозицијата обвинува за монархистички закон за политички прогон во предизборие, власта е децидна - правдата мора да важи подеднакво за сите. Како ќе стигне власта до 80 глaса, подготвена ли е за нови контроверзни компромиси, колку опозицијата ќе си дозволи повторно да биде надвор од закон на кои инсистира Брисел, дали апсењата пред избори се политички прогон или пак владеење на правото. Колку ветувањата за европска кампања ќе резултираат на дело или пак претседателските избори ќе ги извадат валканите алишта на виделина?

Дебатираат потпретседателката на Собранието и пратеничка од СДСМ Фросана Ременски и пратеничката и член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ Дафина Стојановска.

0 Коментари

Остави коментари