Колку религијата игра улога во пружањето помош на тие на кои им е најпотребна, за време на криза?
Foto

Колку религијата игра улога во пружањето помош на тие на кои им е најпотребна, за време на криза?

Во новата епизода на „Коментар“ - разорните земјотреси во Албанија ги исфрлија на површина сплотеноста и чувството за солидарност на територија каква што е Балканот – каде секој секому нешто забележува и секој во даден момент бил дискриминиран. Но, Драч и Тумане посочија дека можеме да живееме заедно. Колку религијата игра улога во пружањето помош на тие на кои им е најпотребна, за време на криза? Дали жените кои носат марами во општеството, освен што во дел од јавните објекти им е оневозможен пристапот поради тоа, имаат проблем при остварувањето на својата хуманитарна работа?

Во „Коментар“, гостинки се активистките за човекови права - Мерсиха Смаиловиќ од НВО „Легис“, Мерал Мусли Тајроска од организацијата „Жени без граници“ и Санела Качику Каришик од НВО „Еду Ниса“.

 

0 Коментари

Остави коментари