Колку датумот во октомври ќе биде во октомври?
Foto

Колку датумот во октомври ќе биде во октомври?

Земјите членки на ЕУ ќе се навратат најдоцна во октомври 2019 година на отворањето преговори со Македонија и Албанија – порачаа од Луксембург. Колку октомври ќе биде и реално октомври, зошто заклучокот за земјава и Албанија е речиси идентичен. Што доколку во октомври има ново одложување? Кој се беше против добивањето датум? Какви ќе бидат по јунското „извисување“ за внатрешната политика, ја губи ли кредибилноста Унијата, откако земјава го смени уставното име, Брисел ја остави повторно во европската чекална.

Дебатираат поранешниот премиер Владо Бучковски и поранешниот министер за надворешни работи, Антонио Милошоски.

0 Коментари

Остави коментари