Кој загадува, зошто воздухот има отровен мирис, има ли инспекција на терен?
Foto

Кој загадува, зошто воздухот има отровен мирис, има ли инспекција на терен?

Зимата уште не дојдена, а Скопје е меѓу првите три најзагадени градови во светот. Кој загадува, зошто воздухот има отровен мирис, има ли инспекција на терен? Како да се реши скопскиот сообраќаен и урбанистички хаос, ќе помогнат ли новите сообраќајници, подземни премини, најавени рестрикции за возила, или скопјани ќе продолжат да се снаоѓаат како знаат и умеат? Излитената приказна за трамвајот повторно вратена, па заборавена. Две години од мандатот на скопскиот градоначалник Петре Шилегов, што направи, а што вети?

Дебатираат градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, Невена Георгиевска од О2 иницијативата како и професорот од градежниот факултет Зоран Кракутовски.

0 Коментари

Остави коментари